Prag iş gezisi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Muş Hizmetler Müdürlüğü’nün düzenlediği Prag iş gezisi sona erdi. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag’a Pazar günü akşam giden yaklaşık 40 kişilik heyet Perşembe günü sabah saatlerinde Muş’a geldi.

MUŞ TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şihmus Sinecem, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yıldırak, Meclis Üyeleri Abdulkadir Yalçın ve Yusuf Koç, Genel Sekreter Hanifi Aydar ve işadamlarının katıldığı gezi 4 gün sürdü.

Heyet ilk olarak Prag Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Burada başkan yardımcısı tarafından karşılanan heyetle tanışma ve ikili iş görüşmeleri yapıldı. Muş’tan giden işadamları Prag’daki işadamları ile fikir alış verişinde bulundular.

Daha sonra Türk-Çek Ticaret Odası ile Çek-Türk İşadamları Derneği’ni ziyaret eden heyet son olarak Prag Ticaret Konfederasyonu yetkilileri ile bir araya geldi. Prag Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Necmi Uğurlu Muş Ticaret ve Sanayi Odası heyetine yakın ilgi göstererek Çek Cumhuriyeti’ndeki ekonomi ve iş alanları hakkında bilgiler verdi.

Çek Cumhuriyeti’nde yatırım yapmak isteyen işadamlarının hangi alanlarda yatırım yapabileceğini, ülkenin ekonomisi, ülkenin ihtiyacı, Avrupa’daki konumu gibi önemli konularda bilgilendirmeler yapan Uğurlu, Müşavirlik olarak sürekli işadamlarına davetiye gönderdiklerini ve çağrıda bulunduklarını da hatırlattı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Murat Güresmer Prag İş Gezisi ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada işadamlarının desteklenmesi için gerekli katkıyı sağlamaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Türkiye’nin son yıllarda ekonomide yakaladığı büyümenin devam etmesi için Muş olarak gayret sarf edeceklerini ve büyümeye katkı sağlamanın mücadelesini vereceklerini belirten Güresmer, Muş’ta üretilen ve yurt dışına ihraç edilen yaklaşık 20 ürün olduğunu söyledi. İşadamlarının ihracat yapması hem ülke ekonomisine hem de Muş’un ekonomisine katkı sağladığını belirten Güresmer, Türkiye’Nin Avrupa’ya yapmış olduğu ihracata Muş’un da katkı sağlamasını istediklerini söyledi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha önce düzenledikleri gezilere bir yenisini daha eklediklerini belirten Güresmer, “İşadamlarımızın, ilimizin, ülkemizin büyümesine katkı sağlamak için elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Yatırımcılarımızın ufkunu açmak, onlara yol göstermek ve rehberlik etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Muş’tan Irak’a, İran’a, Gürcistan’a, Suriye’ye, Ermenistan’a, Rusya’ya ihraç edilen yaklaşık 20 çeşit ürün var. Bunların Avrupa’ya da ihraç edilmesi en büyük hayallerimizden biridir. Bu nedenle işadamlarımızın da yurt dışındaki pazar payından yararlanması için her zamankinden daha fazla mücadele etmeye, sorumluluk alamaya devam edeceğiz” dedi.

Prag iş gezisinin düzenlenmesinde emeği geçen başta KOSGEB Muş Hizmetler Müdürlüğüne teşekkür eden Güresmer, geziye katılan işadamlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

MUŞ TSO Prah iş gezisi kapsamında ziyaret ettiği resmi kurum yetkililerine ziyaret anısına plaket verdi. Geziye katılan işadamları fırsat buldukça Prag’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

Facebookta Paylaş