Muş Sanayi ve Ticaret Odası heyeti yurda döndü

KOSGEB ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliği ile düzenlenen Fransa-Hollanda iş gezisi tamamlandı. Geçen hafta Salı günü Paris’te başlayan gezi Cumartesi günü Amsterdam’da sona erdi.

Paris ve Amsterdam gezisine Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yıldırak, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Zafer Göçmen ve işadamları katıldı. Gezinin ilk gününde Paris Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri G. Müge Varol Ilıcak ile görüşen heyet daha sonra Amsterdam’a hareket etti. Amsterdam’da çeşitli temaslarda bulunan heyet daha sonra Lahey kentine hareket etti. Burada Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mehmet Tayfun Erkan ile görüştüler. Buradaki görüşmelerden sonra MUŞ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yıldırak Ticaret Müşaviri Mehmet Tayfun Erkan’a ziyaret anısına lale işlemeleri plaket takdim etti.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası heyeti gezi kapsamında Hollanda Türk İşadamları Derneği’ni (HORİAD) ziyaret etti. Burada HORİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Hut, Yönetim Kurulu Üyeleri Gülali Kılıç ve Yusuf Erbil ile görüştüler.Hollanda’ya gelen işadamlarına yardımcı olduklarını ve burada yatırım yapmaları konusunda gerekli desteği verdiklerini belirten HORİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Hut, Muş ekibine de göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü teşekkür etti. MUŞ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yıldırak ziyaret anısına HORİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Hut’a lale işlemeleri plaket takdim etti. Hut da Yıldırak’a ziyaretinden ötürü plaket vererek ziyaretten duyduğu memnuniyeti iletti. Muş heyeti gezi kapsamında Avrupa’nın en büyük çiçek borsasını ziyaret etti. Muş lalesinin geliştirilmesi ve ekonomiye kazandırılması için fikir sahibi olan işadamları, Flora Holland tesislerinde gezerek çalışmaların nasıl yürütüldüğünü hayranlıkla izledi. Heyet daha sonra tohum depoları ve çiftliklerde çeşitli incelemelerde bulunarak geziyi tamamladı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Paris-Amsterdam gezisinin işadamlarının ufkunu açtığını belirterek, yatırımcıların sürekli yeni yerleri görmelerinin faydalı olacağını söyledi. Avrupa’nın en önemli şehirlerinde iş dünyasının nasıl çalıştığını gören üyelerin kendi sektörlerinde gelişme kaydetmesi için bu gezilerin büyük bir fırsat olduğunu belirten Cengiz, “Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan sonra gezilere daha fazla ağırlık vereceğiz. Üyelerimizin yeni yerler görmesi, gelişmeleri ve yenilenmeleri hususunda önemli katkılar sağlayacaktır. Avrupa’da tarımın başkenti olarak gösterilen Hollanda’da tarımın yanı sıra hayvancılığın geliştirilmesi için yapılan çalışmaların örnek alınması gerektiğine inanıyorum. İnşallah üyelerimiz buradaki sistemlerden bir şeyler alarak Muş’ta hayata geçirme konusunda gerekli adımı atarlar” diye konuştu.

Geziye katılan Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri için önemli bir proje gerçekleştirdiğini belirterek, “hemşehrilerimizle birlikte Paris ve Amsterdam’ı gezme imkanı bulduk. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarının böyle bir gezide yer alması bizleri ayrıca memnun etmiştir. Belediye olarak, Muş’un simgesi haline gelen lale konusunda ne yapılabilir, nasıl bir yol izlenebilir? Gibi sorulara cevap aradık. Muş Lalesinin geliştirilmesi ve ekonomiye katkı sağlaması için mücadele edeceğiz. Muş’tan toprak ve su örneklerini getirerek Hollanda’da yetkililer verdik. Analiz yaptıktan sonra detaylı rapor halinde bizleri bilgilendirecekler. Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Facebookta Paylaş