Meclis Toplantısı

Her ayın ilk haftasında meclis toplantısını yapan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısını dün yaptı.

Meclis Başkanvekili Gürsel Dizdaroğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında çoğunluk sağlandıktan sonra gündeme geçildi. Daha önce alınan karar doğrultusunda MUŞ TSO’nun mevcut hizmet binasının satışı ile ilgili meclis üyeleri fikir alış verişinde bulundu.

Hizmet binasının satışı ile ilgili olarak oluşturulan komisyonun ihale yaptığını ve ihaleye sadece bir firmanın katıldığını kaydeden Dizdaroğlu, “Komisyonun yapmış olduğu ihale doğrultusunda Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın mevcut yerini 600 bin TL’ye satışını oylarınıza sunuyorum” dedi. MUŞ TSO Meclisi oy birliği ile odanın satışına karar verdi.

Daha sonra gündemdeki maddeler ile ilgili görüşmelerin sürdüğü meclis toplantısında Başkanvekili Gürsel Dizdaroğlu öneri ve temenniler bölümünde esnafların sıkıntılarını gündeme getirdi. Son zamanlarda bölgede meydana gelen olaylardan dolayı esnafların zor durumda olduğunu kaydeden Dizdaroğlu, esnafların ayrıca bankalardan dolayı da mağdur edildiğini ifade etti.

Bir çok esnaftan aynı konu ile ilgili olarak şikayet aldıklarını belirten Dizdaroğlu, “Muş’taki esnaflarımız bankaların uygulamalarından dolayı zor durumda kalıyor. Bir çok esnaf bankalardan çek alamadıklarını ve krediler konusunda çok katı uygulamalarla karşılaştıklarını aktardılar. Özellikle böyle bir ortamda bankaların biraz daha esnek davranması gerekir. Zor durumda olan esnaflarımıza kolaylıkların sağlanmasında fayda olacaktır. Aksi takdir bir çok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalacaktır” dedi.

Facebookta Paylaş