MUŞ TSO HEYETİ BARSELONADAN DÖNDÜ

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Fransa ve İspanya’ya iş gezisi düzenledi. KOSGEB desteği ile gerçekleştirilen gezi Pazartesi günü başladı, Cuma günü sona erdi. Konu ile ilgili olarak MUŞ TSO’dan yapılan yazılı basın açıklamasında gezinin verimli geçtiği kaydedildi.

Yaklaşık 30 kişilik heyet ecen hafta Pazar günü kentten ayrıldı. Geceyi İstanbul’da konaklayarak geçiren heyet Pazartesi günü sabah saatlerinde Fransa’nın Nice kentine uçtu. Daha sonra karayolu ile Marsilya’ya geçen geçen heyet Türk-Fransız Ticaret Odasında toplantıya katılarak ikili iş görüşmeleri yaptı.

Marsilya ve Barselona gezisine Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Murat Güresmer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şihmus Sinecem, Meclis Üyeleri Yusuf Koç ve Mücahit Yenilmez, işadamları ve Muş’ta faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Marsilya’da düzenlenen toplantıya Liyon Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Kamil Urcu, Türk Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder, Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Thierry Fabre katıldı. Fabre Muş heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası hakkında bilgiler verdi.

Marsilya’nın ekonomik durumu ve genel bilgileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Fabre, Fransa’nın en önemli şehirlerinden biri olduklarının da altını çizdi. Türkiye’den bir çok firmanın Fransa’ya geldiğini, çeşitli vilayetlerde olduğu gibi Marsilya’da da iş dünyasına katıldıklarını kaydeden Fabre, Marsilya’ya gelen yatırımcılara yardımcı olmak, onlara yol göstermek ve destek vermek için azami gayret sarf ettiklerinin altını söyledi.

Türk Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder ise, Muş heyeti ile ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin aradığını ve özellikle ilgilenilmesi talimatı verildiğini hatırlatarak, “Türkiye’den buraya yatırım için gelen herkes ile yakından ilgilenmek ve karşılaşabilecekleri sorunları gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Muş’tan da böyle bir ekibin gelmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Marsilya yatırım için son derece müsait bir ildir. Fransa’nın da önemli şehirlerinden biridir” diye konuştu.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Şihmus Sinecem, Muş ekonomisi ve Muş’ta üretilen ürünler ile ilgili bilgi vererek, “MUŞ TSO olarak üyelerimize her türlü hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz. İhracat için, yatırım için üzerimize düşen sorumluluk ne ise bunu yapmak zorundayız. Muş’ta faaliyet gösteren firmalarımızın yetkilileri buralarda pazar araştırması yapabilirler. Bu organizasyonda bize destek veren KOSGEB Muş Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Kenan Mergen’e de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası arasında ekonomik iş birliği protokolü imzalandı.

Muş heyeti daha sonra Barselona’da çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu. Barselona Ticaret Ataşeliğinde düzenlen toplantıya Başkonsolos Emir Salim Yüksel de katıldı. Yüksel, Ticaret Ataşesi Ayfer Çomoğlu ile birlikte Muş heyetine Barselona ekonomisi ve genel durumu hakkında bilgiler verdiler. Soru-cevap bölümünden sonra buradaki görüşmeler tamamlandı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası heyeti görüşmelerin yapıldığı yetkililere lale işlemeli plaket takdim etti. Heyet Barselona’da dünyanın en büyük stadyumlarından biri olan Nou Camp’ı ve Barselona Müzesini de gezdi.

Cuma günü yurda dönen heyet, Cumartesi günü Muş’a geldi.

Facebookta Paylaş