KOSGEP destekleri tanıtıldı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Muş Hizmetler Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği programda KOSGEB destekleri tanıtıldı. Muş Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şentürk ve firma temsilcileri katıldı. Üyelerin dolandırıcı danışman firmaları hakkında dikkatli olması uyarısında bulunan KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen, firma yetkililerini telefonla arayan ve KOSGEB’ten aradıklarını söyleyenlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Mergen, KOSGEB’in hiçbir firmayı aramadığını ve aramayacağını belirterek, “KOSGEB destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Ayrıca resmi internet sitemizde duyurularda bulunuyoruz. Hiçbir firma yetkilisini arayarak gelin size para vereceğiz, destek vereceğiz demeyiz. Desteklerimizle ilgili detaylı bilgiler internet sitemizde bulunmaktadır. Ayrıca bilgi almak isteyenler il müdürlüğümüze gelip uzmanlarımız tarafından bilgilendiriliyorlar. Telefonla arayarak bu kadar destek vereceğiz, bu kadar para verin diyenlere de itibar etmeyin. KOSGEB adı altında dolandırılan bir çok firma var. Siz de bunlardan biri olmayın” diye konuştu.

Dün saat 14.00’de Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında üyelere işbirliği-güçbirliği ortaklık modeli hakkında bilgi veren KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen, KOSGEB’in çeşitli alanlarda destekleri olduğunu ancak bugün üyelere işbirliği-güçbirliği ortaklık modeli hakkında bilgiler vereceklerini kaydetti. Bir araya gelen sektörlere 300 bin TL hibe vereceklerini belirten Mergen, geri ödemeli faizsiz 700 bin TL verdiklerini ve imalatçılara ise bin TL verdiklerini söyledi. Muş’ta bu destekten yararlanan bir tek firmanın olduğunu kaydeden EMrgen, daha fazla üyelerin ortaklık modelinden yararlanmasını istediklerini söyledi.

İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ ORTAKLIK MODELLERİ

Proje ortağı işletmeler mevcudiyetlerini koruyarak kurulacak işletici kuruluşa ortak olmaları, proje ortağı işletmelerin bir kısmı ya da tamamı kendilerini feshederek kurulacak işletici kuruluşa dâhil olmaları, proje ortağı işletmelerin bir kısmı kendilerini feshederek ortaklardan birinin bünyesinde birleşmesi gerekmektedir. Ayrıca, proje başvurusunda, işbirliği-güçbirliği amacı ile en az 5 (beş) işletmenin bir araya gelmesi şartı aranır. Projenin, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında gerçekleştirilecek olması durumunda ise en az 3 (üç) işletmenin bir araya gelmesi yeterlidir.

DESTEKLENECEK PROJE KONULARI

Hammadde, ara mamul, mamul, lojistik ve diğer hizmetleri daha hızlı ve ucuz temin edebilmeleri amacıyla ortak tedarik, üretim ve hizmet kapasitelerini, çeşitlerini, verimliliğini ve kalitelerini artırmak amacıyla  ortak imalat ve hizmet sunumu, ürün ve hizmet kalitelerini yükseltmek, ulusal ve uluslararası pazar paylarını artırmak, marka imajı oluşturmak, uluslararası pazarın ihtiyaçlarına cevap vermeleri amacıyla ortak pazarlama, ürün ve hizmet standartlarını geliştirmeleri amacıyla ortak laboratuar, müşteri istekleri ve pazarın talebi doğrultusunda ürün ve hizmet geliştirmeleri, ürettikleri ürün ve hizmetleri yeni pazarlara sunmaları amacıyla ortak tasarım ve benzeri alanlarda ortak sorunlara ortak çözümler getiren, maliyet düşürücü ve rekabet avantajı sağlayıcı nitelikteki projeler ile Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında ortak imalata yönelik gerçekleştirilecek İşbirliği-Güçbirliği Projeleri işletici kuruluş marifetiyle desteklenir.

Facebookta Paylaş