Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sivil toplum kuruluşlarıyla düzenlediği istişare toplantısına Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz de katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sivil toplum kuruluşlarıyla düzenlediği istişare toplantısına Muş Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Fatih Cengiz de katıldı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yaptığı istişare toplantısına katıldı. 6,5 saat süren toplantıda belirlenen temsilcilerin bölge sorunlarını aktardığını kaydeden Cengiz, istişare toplantısının son derece önemli geçtiğini ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi ticaret, sanayi, borsa, esnaf ve sanatkar oda başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, istişare buluşmaları kapsamında milletvekilleri ve valilerle ile de bir araya geleceklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde her bir vatandaşın hukukunun eşit olduğunu belirterek, "Ankara'nın başkent olarak sizin nezdinizdeki değeriyle Edirne'nin, Konya'nın, Muğla'nın bağrında yaşayan diğer kardeşlerinizin buraya biçtikleri değer arasında bir fark yoktur" dedi.Başbakan Davutoğlu, medeniyetler diyarı Türkiye'nin en güzel köşeleri olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun içinden, ruhundan gelen bereket, irfan ve helal rızık sesini dinlemek istediği için bu buluşmanın düzenlendiğini belirtti.İstişare buluşmalarının diğer bölgelerle devam edeceğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Burası Çankaya Köşkü, başkentin yönetim merkezi, biliniz ki, her birinizin buradaki hukuku 79 milyon diyebileceğimiz kardeşlerinizden farklı değildir. Ankara'nın başkent olarak sizin nezdinizdeki değeriyle Edirne'nin, Konya'nın, Muğla'nın bağrında yaşayan diğer kardeşlerinizin buraya biçtikleri değer arasında bir fark yoktur" dedi.

Vatan topraklarının, her bir vatandaşın eşit şekilde mülkiyet, aidiyet iddia ettiği, kutsal şehitlerin emaneti olduğunu belirten Davutoğlu, "Bir Edirnelinin Edirne'de ne kadar hakkı varsa Hakkari'de o kadar hakkı vardır. Bir Hakkârilinin Hakkari'de ne kadar hakkı varsa Edirne'de o kadar hakkı vardır. Her birinin de Ankara'daki hakkı bir ve eşittir. Biz, nasıl Çanakkale Savaşında şehadete yürürken ya da Sarıkamış dağlarında omuz omuza şehadete yürürken birbiriyle hiçbir farklılık gözetmeden aynı ideal için yürümüş ecdadın torunlarıysak bugün de bu topraklarda hiç kimse diğerinin üstünde kendini göremez, hiç kimse diğerinden farklı ya da diğerinden dışlanmış şekilde kendini hissedemez" değerlendirmesinde bulundu.

Facebookta Paylaş