Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, SMA Hastası “Aren bebek” için başlatılan yardım kampanyasını gönüllü olarak yürütüyor. Koç, Cuma günü konuk olarak katıldığı canlı yayında 1 milyon 528 bin TL'nin toplanmasına vesile oldu

Göreve seçildiği günden bu yana Muş Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri başta olmak üzere Muşluların sıkıntısına koşan, sorunlarını çözmek için mücadele veren Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, yaşam mücadelesi veren Aren bebek için de adeta nefes oldu.

Şüheda ve Vahap Kaya çiftinin tüp bebek tedavisi ile dünyaya gelen oğulları Aren'e 2 aylıkken Spinal Musküler Atfrofi (SMA) Tip 1 teşhisi konulmasından tedavisi için başlatılan kampanyayı gönüllü olarak yürüten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, periyodik dönemlerde sosyal medya hesabından canlı yayın programları düzenledi.

Aren'in tedavisi için 1 milyon 870 bin  dolara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, kampanya kapsamında bu paranın yaklaşık yüzde 70'nin toplandığını ve sürenin giderek azaldığını kaydetti.

Aren'e nefes ol kampanyasına katıldığında toplanan yardımların yüzde 30'larda olduğunu belirten Koç, belirli günlerde sosyal medya hesaplarından başlatılan yardım kampanyaları ve ikili ilişkilerle yürütülen bağışlar sayesinde tedavi için ihtiyaç duyulan rakamın yüzde 70'e dayandığını müjdeledi. geçen hafta cuma günkü canlı yayında 1 milyon 528 bin TL gibi çok önemli bir bağış elde ettiklerini kaydeden Koç, kampanyaya ilk günden itibaren gönüllü olarak katılan ve bağışlarıyla umutların artmasına neden olan herkese teşekkür etti.

MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç Aren’e nefes ol sosyal sorumluluk projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Muş'ta öğretmenlik yapan baba hemşehrimiz Vahap Kaya ve anne Şüheda Kaya, çocuklarını Amerika'nın Texas eyaletinde bulunan bir ilaçla tedavi ettirebilmek için yardım kampanyası başlatmıştı. Bu konudan haberdar olduktan sonra bizde kendi imkanlarımızla bu projeye destek verdik. Hayırsever vatandaşlarımızın kampanyaya destek olması umutlarımızı arttırdı. Bu tedavinin başarılı bir şekilde uygulanması için belli bir yaş ve kilonun geçmemesi gerekiyor. bu nedenle süre bizim için çok daha önemli. vakit giderek daralıyor,Aren bebek şu anda 21 aydır bu hastalıkla mücadele ediyor. Tedavi için 1 milyon 870 bin dolara ihtiyaç var ve bu paranın ancak yüzde 70'i falan toplandı. Özellikle cuma günkü canlı yayınımızda 1 milyon 528 bin TL gibi rekor bir bağışın olması doğrusu bizleri daha çok umutlandırdı. Bu kampanyaya başından beri destek veren,Aren bebek gönüllülerini bir kez daha tebrik ediyorum. Muş sporun efsane kalecisi Raşit Zozik'i ve tamamen sosyal sorumluluk projesi adı altında kampanyaya destek olanları canı gönülden kutluyorum. bağışlarıyla örnek olan, Aren'e nefes olan herkese sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda ihtiyaç duyulan parayı toplar ve Aren bebeğin tedavisinin başarılı bir şekilde yapılmasına vesile oluruz".