Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 950’nci yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “Sultan Alparslan ve ordusunu şükranla yad ediyoruz” dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Anadolu’nun kapılarının açıldığı bu eşsiz zaferin kazanılmasında büyük rol oynayan Sultan Alparslan’ı ve ordusunu bir kez daha minnetle, şükranla andıklarını belirten Koç: “Bu kadim toprakların bizlere yurt olmasını sağlayanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Malazgirt Zaferi’nin tarihte büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, Malazgirt’in dolayısıyla Muş’un tanıtılması, bu şanlı tarihe yakışır bir konumda olması için her zamankinden çok daha fazla çalışıp, mücadele edeceklerini söyledi. Bölgede yaşanan ekonomik sıkıntıların giderilmesi için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Koç, Malazgirt’i Çanakkale gibi dünyaya tanıtıp turizme kazandırmak için her kesimin el birliği içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

Zaferlerin hak ettiği hizmetlerle taçlandırılması gerektiğini belirten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Malazgirt Zaferi ile birlikte Anadolu’yu kendine yurt edinen atalarımızın mirası olan bu toprakların çağdaş ve güçlü bir ülke olması için omuzlarımıza yüklenen sorumluluğun bilincindeyiz. Makam ve görevimiz ne olursa olsun bu şehrin, ülkenin güçlü bir ekonomiye sahip olması için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve istihdam etmeye devam edeceğiz. Son yıllarda etkinliklerle renklendirilen Malazgirt Zaferi’nin kutlamalarının ilçemizin ve ilimizin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Bunun yaygınlaştırılarak devam etmesi en büyük beklentimizdir. Malazgirt’in de Çanakkale gibi dünya standartlarında tanıtılması ve turizme kazandırılması gerekir. Bunun için yapılan çalışmalarda emeği geçenleri bir kez daha kutluyor, başarılar diliyoruz. Malazgirt Zaferi’nin eşsiz komutanı Sultan Alparslan’ı bir kez daha rahmetle anarken, silah arkadaşlarına da Allah’tan rahmet diliyorum”.