İsrail’in Filistin’deki saldırılarını sert bir dille kınayan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, insanlıktan nasibini almamış barbar İsraillilerin mübarek ramazan ayında yapmış olduğu saldırılara tüm dünyanın insani bir vazife olarak karşı çıkması gerektiğini söyledi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, İsrail saldırılarına tepki gösterdi. Neredeyse her yıl Ramazan ayında Müslümanları hedef alan bu tür saldırıların yaşandığını kaydeden Koç, dünya barışını sağlamak üzere kurulmuş olan Birleşmiş Milletler başta olmak üzere demokrasi ve insan hakları savunucusu uluslararası tüm kuruluşların İsrail’e tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Müslümanlar için kutsal olan ve çok büyük bir öneme atfedilen Mescid-i Aksa’da teravih namazı kılan masum Filistinlileri hedef alan saldırılardan ötürü 200’den fazla Müslüman’ın yaralandığını hatırlatan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, Kudüs’teki gerginliği arttıran ve insanlık suçu sayılan bu vahşi saldırıların son bulması için herkesin kenetlenmesi ve birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

İsrail’in Filistin topraklarında savaş suçu işlediğini ve insanlığı hedef aldığının altını çizen Koç, “Birleşmiş Milletler ve insan haklarını savunan uluslararası tüm örgütler bu zulme sessiz kalamaz ve derhal bu işgalleri durdurmak için harekete geçmelidir. Dünya bu şiddete ve zorbalığa sessiz kaldıkça barbar İsrailliler saldırılarına ve zulümlerine devam edecektir. İsrail’in işgal güçleri derhal Mescid-i Aksa’dan ve Kudüs’ten ellerini çekmelidirler. Yıllardır İsrail’in zulmüyle mücadele eden ve onurlarıyla davalarına sahip çıkan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuz bilinmelidir. Terör devleti İsrail’in saldırılarını esefle kınıyorum. Yaralı Filistinli kardeşlerime de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Tüm insanlığın bu zulme karşı aynı tavrı alması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.