Tam kapanma döneminden işyerleri kapalı olan esnafların ürünlerinin zincir marketlerde satılmasının haksız rekabeti tetiklediğini kaydeden Koç, il genelindeki zincir marketlere yönelik bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, haksız rekabetin önlenmesi için çağrıda bulundu. Pandemiden dolayı tam kapanma kararının uygulanması ile birlikte esnafların yaşadığı sıkıntıların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Koç, esnaf iş yerini kapatmak zorunda bırakılmışsa, zincir marketlerde de bu ürünlerin satışının yasaklanmasının kaçınılmaz olduğu söyledi.

Konu ile ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, pandeminin her kesimi ve dolayısıyla herkesi olumsuz etkilediğinin altını çizerek bu süreci fırsatı dönüştürmeden, haksız rekabet avantajı sağlamadan herkese eşit bir uygulamayla sürdürmenin daha uygun olacağını kaydetti.

MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç yazılı basın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “İlimizde uygulanacak olan tam kapanma sürecinde ayakkabı, kırtasiye, zücaciye ve giyecek satışı yapan işletmelerin kapalı olmasından dolayı haksız rekabetin önlenmesi amacıyla bu süreçte açık olacak zincir marketlerde bu reyonların veya bunların bulunduğu katların 30.04.2021 tarihinden itibaren satışa kapatılması, bu işletmelerin vergi denetmenleri ve İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri tarafından gerekli denetimlerin yapılması, ayakkabı, kırtasiye, zücaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapıldığı tespit edilen işletmelere gerekli idari yaptırımın uygulanması kararının; yerel esnafımıza değer vererek hak kaybı olduğu düşüncesiyle alınması gerektiğine inanıyoruz”.