TOBB başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bölgedeki oda ve borsa başkanlarıyla düzenlediği toplantıya katılan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, kapanmaya karşı alınması gereken tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısına katıldı. Bölge oda/borsa başkanlarının pandemiden dolayı yaşanan sıkıntıları gündeme getirdiği toplantıda, ayrıca tam kapanma süreci ile ilgili istişarelerde bulunuldu.​

Toplantıdan sonra yazılı basın açıklaması yapan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, bir yıldan fazla bir süredir esnafın, iş insanının, piyasaların çok zor günler geçirdiğini ve tam kapanma ile bu sıkıntılı sürecinde tavan yaptığını söyledi.

Pandemi döneminde mesai mefhumu gözetmeden çalışan, üyelerin sorun ve sıkıntıları ile yakından ilgilenen MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, yerelde tespit edilen sorunların çözümü için ilgili kurumlarla görüşmelerini sürdürerek kamuoyunun takdirini de almayı başardı.

Tam kapanmanın bir çok olumsuzluğu da beraberinde getireceğini belirten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile düzenlediğimiz bölge toplantısında da gündemimizde pandemi döneminde yaşanan olumsuzluklar vardı. Özellikle bayram arifesinde tam kapanmanın esnafı büyük bir sıkıntıya sürüklemiştir. Başta ödemeler konusunda büyük bir sorunla karşı karşıya olan üyelerimizin, esnaflarımızın, iş dünyamızın beklentisi ödemelerin ertelenmesidir. Banka ödemelerinin yanı sıra vergi ve SSK gibi ödemelerin de ertelenmesi kaçınılmaz bir hal almıştır. Kredi ödemelerinin faizsiz ertelenmesi gerekir. Bir yıldır işlerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşayan insanlar, faiz artışlarıyla, ödemelerle cebelleşmek zorunda kalmışlar. Düşük faizli kredi olanağıyla mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesi kaçınılmazdır” diye konuştu.

Ramazan ayının başlamasından sonra bayram için hazırlık yapan esnafların tam kapanma ile büyük bir şok yaşadığını da sözlerine ekleyen MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “bayramı bekleyen giyim, ayakkabı, pastane, şekerleme zücaciye, hırdavat, kırtasiye gibi işyerleri için gerekli esnekliğin yapılmasında fayda olacaktır. Zincir marketlerde buna benzer ürünlerin satışı devam ediyorsa, esnafında belirlenen saatlerde faaliyetlerine devam etmesi gerekir” şeklinde konuştu.