TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Diyarbakır’daki programına katılan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, bölge halkının ekonomik sıkıntılardan kurtulmak istediğini söyledi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç ve MUŞ TSO üst kurul delegesi Aydın Çelik hafta sonunda Diyarbakır’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na eşlik etti.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bölgedeki oda ve borsa başkanları karşıladı. Diyarbakır programı kapsamında, Kapalı Sur Bölgesi Alışveriş Caddesi Proje yerini ziyaret eden heyet burada incelemelerde bulundu.

Daha sonra Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden TOBB heyeti, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Lansman Toplantısı’na katıldı.

Hisarcıklıoğlu’nun Diyarbakır’daki programına katılan ve burada kendisine Muş lalesi figürlü tablo hediye eden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç ziyaretle ilgili olarak kısa bir açıklama yaptı.

Pandemiden dolayı ülkenin ve dolayısıyla bölgenin, kentin zor günler geçirdiğini kaydeden Koç,  normalleşme süreci ile birlikte ticarette de kımıldamaların olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Diyarbakır’da Tarım ve Hayvancılık Fuar’ı lansmanına katıldıklarını belirten Koç, bölgenin en büyük geçim kaynaklarından birinin kuşkusuz hayvancılık olduğunu ve bu konuda gerek TOBB’un, gerekse de bölgedeki oda ve borsaların yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Koç son olarak şunları söyledi: “Bölge halkı olarak ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadık. Gelişmişlik sıralamasında son sıralarda yer alan illerin büyük bir kısmı bizim bölgemizdeki illerdir. Bu tür organizasyonlarla bölgemizin daha cazip hale getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Muş ile ilgili sorunlarımızı, sıkıntılarımızı her fırsatta Sayın Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktarıyoruz. Çözümü konusunda da gerekli desteği alıyoruz. Buradan bir kez daha hem ilimize hem de bölgemize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum”.