8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya gelen MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınların sayılarını arttırmak için gayret göstereceklerini kaydetti

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Muş Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya geldi.

MUŞ TSO Yönetim Kurulu toplantı salonunda düzenlenen programa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Fatma Abeş, kurul üyeleri ve kentte faaliyet gösteren bankaları temsilen kadınlar katıldı.

Kadınların toplumda önemli bir noktada olduğunu kaydeden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, özellikle ekonomik özgürlüğünü sağlayan kadınların daha güçlü ve güvende olduklarını müşahede ettiklerini belirtti.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak kadınların girişimcilikte rol model olmasını amaçladıklarını belirten Koç,  üreten ve ekonomiye katkı sağlayan kadınların sayılarını arttırmak için çalışacaklarını ifade etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden düzenlenen programda konuşan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç daha sora şunları söyledi: “Kadınlar toplumun mihenk taşıdır. Yaşam kaynağı olan kadınların cennetin habercisi olduğu Peygamber efendimiz tarafından müjdelenmiştir. Sosyal ve ekonomik hayatın baş tacıdırlar. Bugün günün anlam ve önemine binaen odamızın Kadın Girişimciler Kurulu üyeleriyle bir araya geldik. Biz ekonomik özgürlüğünü elde eden kadınların daha az sorunlarla karşılaşacağına inanıyoruz. Kadın ekonomik olarak özgürse daha güçlü ve güvendedir. Ekonomik olarak güçlü olmayan kadınların baskıya ve şiddete maruz kaldıklarını daha çok görüyor ve duyuyoruz. Üreten ve ekonomiye de katkı sağlayan kadınların artması için var gücümüzle çalışmalıyız. Toplumun her kesiminin de kadınlar konusunda hassasiyetle davranması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesile Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimiz başta olmak üzere girişimci kadınlarımızın ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, bundan sonraki yaşantılarında da başarılar diliyorum.”.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programdan sonra katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.