Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal KOÇ, TOBB ile Halkbank arasında “Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması”na çevrimiçi olarak katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halkbank arasında "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması" imzalandı. Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkanıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan TOBB çatısı altındaki 1,5 milyon işletme yararlanabilecek.

TOBB ve Halkbank arasında söz konusu anlaşmanın imzalandığı tören çevrimiçi yapıldı. Törene katılan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, KOBİ’lerin bu anlaşma ile rahatlayacağını söyledi. Üyelerin bu anlaşma sayesinde mal alım satımlarda, kredi çekme ile çek ve senet gibi işlemlerinde yaşadığı sıkıntılardan kurtulacağını belirterek, “Üyelerimizi rahatlatan bu anlaşmanın sağlanmasını gerçekleştiren TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan’a üyelerimiz adına teşekkür eder, başarılar diliyorum. Bu zor süreçte üretimini ve istihdamını sürdüren üyelerimize de hayırlı bol kazançlar dilerim” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halkbank arasında "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması" kapsamında satıcı ve alıcı firmalar için sağlanan avantajlar aşağıya çıkartılmıştır;

“Satıcı firmalar, peşin, taksitli veya vadeli mal ve hizmet satışı ve müşterilerin nakit döngülerine göre 4 farklı modelde çoklu vadede POS ile satış yapma imkanı elde edecek.

Para transferi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile tahsilatın yapılması sayesinde operasyonel risk ve finansman maliyetleri ortadan kalkacak.

Sadece satıcı firma özelinde kullanılabilecek özel Paraf Ticari Kredi Kartı limiti ile satıcı firmaların tahsilatları güvence altına alınacak. Gerektiğinde kapalı devre çalışan, sadece üye iş yerinde geçerli limit tanımı ile müşteri sadakati sağlanacak.

POS satışlarından oluşan tutarların teminat olarak kabul edilmesiyle daha uygun maliyetli kredi imkanının yanı sıra muhasebe ve kayıt kolaylığı tanınacak.

Alıcı firmalar ise finansmana kolay erişim imkanı sağlarken, maliyetsiz, vadeli mal alma fırsatı elde edecek.

Mal ve hizmet alımlarında 540 güne varan taksit, vade veya esnek vade imkanının yanı sıra kredi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile kolay ve uygun maliyetli ticaret imkanı sağlanacak ve nakit taşıma riski gibi operasyonel riskler ortadan kalkacak.

Alıcılar, mal alım ve ödeme kayıtlarını düzenli olarak takip etme ve muhasebeleştirme kolaylığı elde edecek”.