Muş Ticaret ve Sanayi Odası 2020 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) 2020 yılının son meclis toplantısını 15 Temmuz Milli İrade Salonunda Talip Devrim Başkanlığında yaptı.

2020 yılının herkes için çok zor bir yıl olduğunu kaydeden MUŞ TSO Meclis Başkanı Talip Devrim, bu yılın son toplantısında bütçeyi onaylamak için bir araya geldiklerini kaydetti. Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra bütçe görüşmelerinin yapıldığı toplantıda 2021 yılı bütçesi oylamaya sunularak kabul edildi. 2021 yılı bütçesinin Muş Ticaret ve sanayi Odası’na ve kente hayırlı olması temennisinde bulunan Devrim, titiz çalışmalarıyla 2020 yılı bütçesini tutturan yönetim kurulunu da tebrik ettiğini ifade etti.

Meclis toplantısında bazı konulara açıklık getirmek için bilgilendirmede bulunan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç, 2020 yılında dünya ekonomisinin büyük sıkıntılar yaşadığını ve buna rağmen MUŞ TSO olarak belirlenen bütçeyi tutturduklarını söyledi.

2020 yılında Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın pandemiye rağmen mesaisini aksatmadan çalıştığını ve üyeleri mağdur etmediğini kaydeden Başkan Koç, 2020 yılında 211 şirket kurulumu yapıldığını anımsatarak son yılların en fazla şirket kurulan yılını da geride bıraktıklarını ifade etti. Başkan Koç, “2020 yılında 211 yeni şirket kurulurken 43 şirketin terk verdi. 2019 yılında kurulan şirket sayımız 117 iken, terk veren şirket sayımız 61’dir. Yine 2018 yılında yeniş kurulan şirket sayımız 169 iken terk veren şirket sayımız 46’dır. 2019 yılında 35 kapasite raporu hazırlarken 2020 yılında 48 kapasite raporu hazırlamış olduk” dedi.

Göreve geldiklerinde büyük bir borçla karşılaştıklarını kaydeden Başkan Koç, “Bu borçları ödeyerek önemli bir oranda azalttık. Önceki dönemde yapılan yeni hizmet binasından dolayı yaşadığımız borçları azaltmak için var gücümüzle çalıştık. Biz göreve geldiğimizde yaklaşık 10 milyon TL Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın borcu vardı. Bugün itibariyle faizleriyle birlikte odamızın borcu 5 milyon dolayındadır. Bir iş yerimizi 2 milyon 500 bin civarında bir tutarda sattık. Geriye kalanını ise gelirlerimizden ödeyerek bugünlere geldik. Bir yandan borçlarla uğraştık. Bir yandan da üyelerimize hizmet ettik. Bu çalışmaları yürütmemizde bizlere destek veren, yardımcı olan yönetim kurulu üyelerimize ve meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 2021 yılı bütçesinin odamıza, üyelerimize ve Muş’umuza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.