19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “Atatürk’ün liderliğinde Samsun'dan başlatılan özgürlük hareketi gençliğe armağan edilmiştir” dedi
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
19 Mayıs 1919’da tüm dünyaya mücadele ve özgürlük dersinin verildiğini kaydeden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bu ülkenin bağımsızlığı için verdiği mücadelenin büyük bir destan olarak tarihte yer aldığını ifade etti.
“Gençlerin ve geleceğin önemsendiği bir kez daha ifade etmek istiyorum” diyen Koç mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi: “101 yıl önce Samsun’da başlatılan büyük taarruzun aynı şevk ve hırsla devam etmesi gerekir. Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının büyük bir fedakarlıkla mücadele ettiği unutulmamalıdır. Gençlerde geleceği gören ve bu bayramı onlara armağan eden Atatürk, ““Gençler! Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız” diyerek gençleri ne kadar önemsediğini ifade etmiştir. Ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, yatırımlarda varlığını hissettiren gençler bizim için ayrıca önemlidir. Bu duygu ve düşünceyle Atatürk'ün Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.