Muş’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümünde bir mesaj yayımlayan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, Muş’un tarihte önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Muş’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde bir mesaj yayımladı. Türkiye’nin Covid-19 salgınıyla mücadele ettiği bir günde Muş’un tarihteki öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Koç, herkesin bu şehrin geleceği için çalışması gerektiğini kaydetti.
“103 yıl önce düşmanla göğüs göğse çarpışarak bu toprakları bizlere yurt edinen atalarımıza layık olmak için daha fazla çalışmaya, üretmeye, kalkınmaya ve gelişmeye devam edeceğiz” diyen MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, Muş’un tarihte önemli bir yere sahip olduğunu ve bunun en bariz göstergesinin ise Malazgirt Zaferi olduğunu ifade etti.
Gelişen ve değişen dünya düzenini göz önünde bulundurarak Muş’un da daha yukarılarda yer almasını sağlamanın mücadelesini verdiklerini belirten Koç, “iş insanlarının ekonomik olarak yatırım ve girişimleri, devletin köklü yatırımları güçlü bir ülke, güçlü bir memleket ortaya çıkarmıştır. Geçmişle kıyaslanmayacak bir noktaya geldiğimizi unutmayalım. Türklere Anadolu’nun kapılarının açıldığı bu kadim topraklarda 103 yıl önce elde edilen zaferde şehit olanları saygıyla anıyoruz. Düşmanı bu topraklardan çıkarak ecdadımıza layık olmak için çalışmalıyız, üretmeliyiz ve gelişmeliyiz. Tekrar bu savaşlarda hayatını kaybeden atalarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum. Kurtuluşun kutlu olsun Muş”.