Muş’ta yapılması planlanan 500 yataklı hastanenin son derece önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken MUŞ TSO Meclis Başkanı Talip Devrim, hastanenin şehrin gelişimine katkı sağlayacak bir yerde kurulması gerektiğini belirtti
Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Meclis Başkanı Talip Devrim, yatırım programına alınan 500 yataklı hastane ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sağlık sektöründe önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan bu yatırımın kente kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Devrim, hastanenin nereye kurulacağı ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulunulmasında fayda olacağını söyledi.
Son yıllarda kentte sağlık sektöründe halkın önemli bir yatırım beklediğini sözlerine ekleyen MUŞ TSO Meclis Başkanı Talip Devrim, “halkın büyük bir heyecanla beklediği bu müjde geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Muş’a 500 yataklı bir hastanenin yapılacağı söylemi bile insanların heyecanlanmasına vesile olmuştur. Bu yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi cani gönülden kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Hastanenin doğru yerde kurulması gerektiğini ifade eden Devrim, “Sağlık Bakanlığı tarafından Muş’ta yapılacak olan hastanenin yeri konusunda fikir birliği yapılması gerekir. Kentin gelişimine ve büyümesine katkı sağlayacak doğru yeri tespit etmemiz gerekir. Şehrimizin valisi, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ve kanaat önderlerimiz ile bir araya gelip ortak akıl ile hareket ederek yer tespiti yapmalıyız. Nereye kurulursa Muş’a daha fazla katkısı olur, nereye kurulursa şehrin gelişimine etki eder, nereye kurulursa daha iyi olur bu ve benzer konularda toplumun tüm kesimleri fikirlerini beyan etmelidir ve doğru yer tespit edilmelidir. Bu şehrin 20-30 yıl sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.