Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) üyelerine en hızlı ve en kaliteli hizmeti sunabilmek amacıyla hayata geçirilen online belge talebi ve tahsilat sistemi kullanıma açıldı
Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda online işlemler dönemi başladı. Muş Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ihtiyaç duyduklarında belgelerini online olarak alabilmelerine ve aidat ödemelerini internet üzerinden yapmalarına imkan sağlayan online işlemler yazılımı hayata geçirildi.
E belge ve E tahsilat sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, “üyelerin bu sistemden faydalanabilmeleri için odaya müracaat ederek üye programında aktif bir mail adresi ve cep telefonu numarasını kaydettirmesi gerekmektedir” dedi.
Koç açıklamasında, “Muş Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri resmi internet sitesi olan www. mustso.org.tr “Online İşlemler” linkine tıklayarak ya da http://uye.tobb.org.tr adresi üzerinden TOBB E-Belge yazılımına erişebilirler. Sisteme daha önceden üye olmuş bir kullanıcı e-mail adresi ve şifresi ile sisteme giriş yapabilir. TOBB E-Belge yazılımını ilk defa kullanacak olan üyeler Sisteme Giriş butonunun üzerindeki “Üye Ol” linkini tıklayarak üye olma ekranına ulaşabilir” diye konuştu.
Koç daha sonra şu bilgileri verdi: “Üyenin sisteme kayıt olabilmesi için açılan ekrandan (2. Adım) “Oda Seçimi, Vergi No ve üye firma yetkililerinden birinin TC Kimlik No bilgilerini girmesi gerekmektedir. Bilgileri TOBB üyelik sistemi üzerinden doğrulandıktan sonra ilgili üye için tanımlı cep telefonuna sistem tarafından doğrulama kodu gönderilir (Not: Sistemde firma yetkilisinin tanımlı cep telefonu numarası yoksa, Odamız Bilgi İşlem Birimi ile irtibata geçerek geçerli cep telefonu numaranızı sisteme giriş yaptırmanız gerekmektedir). Doğrulama kodu ilgili alana girilip onaylandıktan sonra e-posta adresi ve şifre tanımlama ekranı karşınıza çıkacak ve bu alanı doldurduktan sonra işleminiz tamamlanacaktır. Burada üyenin sisteme kayıt olabilmesi için TOBB sistemindeki yetkililerinden herhangi birisinin geçerli bir cep telefonu olması gereklidir. Kayıt işlemi bir defaya mahsus yapıldıktan sonra e-posta adresiniz ve şifreniz ile sisteme istediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz. Sistem içerisinde üye aidat borcu sorgulaması yaparak online olarak kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Oda Sicil Kayıt Belgesi, Faaliyet Belgesi, Ortaklık Teyit Belgesi, Ticari İkametgah Belgesi, Sicil Kayıt Levhası gibi belgeleri ücretleri kredi kartı ile ödenmek sureti ile E-Belge olarak alabileceklerdir”.