Elazığ’da meydana gelen depremden sonra harekete geçen Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan yaşam malzemelerini AFAD Koordinasyon Merkezi’ne gönderdi
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Elazığ’da meydana gelen depremden sonra başlattığı yardım kampanyasını Elazığ AFAD Koordinasyon Merkezi’ne göndererek depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin organizasyonuyla başlatılan yardım kampanyasına katılan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, AFAD Koordinasyon Merkezi’nden sorumlu vali yardımcısıyla yapmış olduğu görüşmeden sonra ağırlığı çocuk bezi olmak üzere, ısıtıcı, hijyen malzemesi, battaniye, kuru gıda gibi yaşam malzemelerinden oluşan bir tır yardımı deprem bölgesine sevk etti.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek için böyle bir çalışma başlattıklarını ve ülke genelinde bu niyetle yapılan çalışmaların amacına ulaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak başlattıkları yardım kampanyasına toplumun her kesimden destek aldıklarını belirten Koç, “Elazığ ve Malatya’daki depremzedelerimize yardım eli uzatmak için başlatmış olduğumuz kampanyaya destek veren tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle İstanbul’dan, Ankara’dan, Bursa’dan, Yalova’dan, Ankara’dan, İngiltere’den bizleri arayarak bu kampanyaya destek olmak isteyen hemşeherilerimizin yardımseverliği takdire şayandır. Odamızın üyeleri, esnaflarımız, vatandaşlarımız kısacası toplumun her kesimi sorumluluk bilinciyle bu kampanyaya destek vermişlerdir. Çocuk bezi ağırlıkta olmak üzere, battaniye, kuru gıda, ısıtıcı ve çeşitli yaşam malzemelerinden oluşan yardım tırını AFAD Koordinasyon Merkezi’ne ulaştırdık. Kampanyamıza destek verenlere teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Allah birliği bozmasın” dedi.
Meydana gelen depremin her kesimi büyük bir üzüntüye sevk ettiğini belirten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “Elazığ ve Malatya’daki oda ve borsa başkanlarımızla sürekli iletişim halindeydik. Acılarını, dertlerini paylaştık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan depremzedelerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Depremin ilk anından itibaren devletimizin her kademesi var gücüyle çalıştı, mücadele etti. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarciklioğlu’nun her zamanki gibi duyarlılık örneği sergilediğini belirten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarciklioğlu ilk andan itibaren bölgedeki oda ve borsa başkanlarıyla iletişim halinde oldu. Elazığ ve Malatya’ya acil yardım kampanyası başlatılmasını sağladı. Ülke genelinde 100’den fazla TIR AFAD Koordinasyon Merkezi’ne ulaştırılmasını sağladı. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak, vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu, yaralananları ziyaret etti, oda ve borsa başkanlarımızla bölgede incelemelerini sürdürerek büyük bir takdir toplamıştır. Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendilerine göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Koç son olarak şunları söyledi; “Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimizin yanındayız. Acılarını en derin duygularla paylaşıyoruz. Allah böyle bir felaketi bir daha bu ülke insanlarına yaşatmasın”.