Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremden sonra yardım kampanyası başlayan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, hayırsever üyelerin ve vatandaşların yaşam malzemesi bağışlarını en kısa sürede deprem bölgesine ulaştıracaklarını söyledi
Cuma günü merkez üssü Sivrice olan depremden sonra yaraların sarılması için ülkenin dört bir tarafında başlatılan kampanyalara Muş Ticaret ve Sanayi Odası da katıldı. Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, “Elazığ ve Malatya’daki hemşehrilerimize yardım eli uzatmak boynumuzun borcudur” dedi.
Depremden sonra sürekli Elazığ ve Malatya oda ve borsa başkanlarıyla görüşme halinde olduğunu aktaran MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, dondurucu soğuğa rağmen deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarını sürdüren ekiplere, sağlık ekiplerine göstermiş oldukları fedakarlıktan ötürü teşekkürlerini iletti.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak yardım kampanyası başlattıklarını belirten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, depremzedelerin yaralarını sarmak için Muşluların duyarlı davranacağını ve gerekli desteği vereceğine inandığını söyledi.
Başta MUŞ TSO üyeleri olmak üzere tüm Muşluların yaşam malzemesi bağışında bulunabileceğini belirten Koç, özellikle ısıtıcı, kuru gıda, çocuk bezi ve giysi gibi yaşam malzemelerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Yardımseverlerin Muş Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasına bağışlarını teslim edebileceğini belirten Koç, burada toplanan malzemeleri ivedilikle deprem bölgesinde Koordinasyon Merkezlerine teslim edeceklerini de sözlerine ekledi.
MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi: “Cuma günü meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bölgedeki vatandaşlarımızın duyarlılığını görmek bizleri bir kez daha duygulandırmış ve gururlandırmıştır. Bu milletin nasıl kenetlendiğini, birlikte hareket ettiğini ve aynı acıyı paylaştığını gördük. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimize sabır diliyorum. Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Elazığ’a ve Malatya’ya yardım eli uzatmak boynumuzun borcudur. Elazığ’ın ve Malatya’nın acısı bizim acımızdır. Allah daha büyük acılardan korusun”.