Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı
10 Kasım Atatürk’ü anma dolayısıyla mesaj yayımlayan Muş TSO Başkanı Erdal Koç, Cumhuriyetin kuruluşunda eşsiz bir mücadele veren Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını yad ettiğini ifade etti
Koç mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kahraman milletimizle birlikte girdiği milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı sonunda, Cumhuriyeti kurarak bizlere bu güzel vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk; dahi bir devlet adamı, üstün niteliklere sahip bir komutan ve lider, eşsiz bir kahraman olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasındaki yerini almıştır. Fikirleri, başarıları, eserleri, birleştirici ve bütünleştirici yapısı, yenilikçi fikirleri ile bütün Dünya’nın saygısını kazanmış, bizlere bağımsız, çağdaş bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni armağan etmiştir” dedi.
Koç mesajını şu şekilde sürdürdü: “Bize bıraktığı ilkeler doğrultusunda, Atatürk’ün de 1923 de ifade ettiği gibi, “Tam Bağımsızlık, Ancak Ekonomik bağımsızlıkla mümkündür” şiarıyla Ekonomiyi daha iyi ve güçlü bir seviyeye çekmek üreten Türkiye’nin üreten kurumları olmaya devam edeceğiz. Yüce milletimiz, onun göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine bağlılığını sürdürerek, aziz hatırasına sahip çıkmaktadır. Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümünde onun fikirlerine ve eserlerine sahip çıkarak onu daha iyi anlayacağımıza, en büyük eserim dediği Cumhuriyeti koruyarak onun ve vatanı için canını veren aziz şehitlerimizin emeklerini boşa çıkarmayacağımıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyor, tüm halkımıza sevgi ve selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.