Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, makamında ağırladığı Yılın Ahisi Abdullah Yiğit’i mesleğinde göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü tebrik ederek başarılar diledi

Muş’ta bu yıl Yılın Ahisi olarak seçilen terzi Abdullah Yiğit’i makamında kabul eden Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, ahiliğin çok önemli olduğunu ve bunu sürdüren sanatkarlara toplumun saygı duyması gerektiğini söyledi.
Bu yıl 32’incisi düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Yılın Ahisi seçilen Yiğit’e çeşitli hediyeler takdim eden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, uzun yıllardır Muş’ta sanatıyla ticaret hayatını sürdüren Abdullah Yiğit’in seçilmesinden memnun olduklarını ifade etti. Gerçek anlamda sanatını icra eden ve bunu çağın gerektirdiği gelişimle sürdüren Yiğit’in sanatkarlığından il dışından ve yurt dışından da istifade edenlerin olduğunu belirten Koç, “Yılın Ahisini odamızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Sanatıyla taraflı tarafsız herkesin ve her kesimin takdirini kazanan Abdullah Yiğit’i bir kez daha tebrik ediyorum. Gelişen teknolojiye rağmen giyim sektöründe terzilik gibi önemli bir mesleği sürdüren ve sanatıyla toplumun büyük beğenisini kazanan Abdullah Bey, son yıllarda yurt dışıyla çeşitli bağlantılara kurarak sanatının hakkını vermesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Dünyada giyim ve moda sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan İtalya ile sürekli diyalog içerisinde olarak mesleğini sürdürmektedir. Hassasiyet ve titizlikle mesleğini büyük bir başarıyla sürdüren Abdullah Bey’e başarılar diliyor, kutluyorum” diye konuştu.
İlgili komisyon tarafından bu yıl Muş’ta Yılın Ahisi olarak seçilmekten büyük bir onur duyduğunu ifade eden Abdullah Yiğit, bundan sonraki meslek hayatında da ahiliğe yakışır bir şekilde hareket etmeye ve sanatını sürdürmeye devam edeceğini ifade etti. Muş’ta uzun yıllardır terzilik yaptığını belirten Yiğit, Türkiye’nin çeşitli illerinden hatta Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden sipariş aldığını kaydetti. Giyinmeyi seven insanları en güzel kumaşlarla giydirdiğini aktaran Yiğit, İtalya gibi sektörün en iyi ülkesi ile bağlantılar kurduğunu ve talepleri karşılamak için girişimlerini sürdürdüğünü söyledi.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç’a da ayrıca teşekkür eden Yiğit, “Yılın Ahisi olarak seçilmemde emeği geçen herkese bu vesile ile teşekkürü borç biliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ahiliğin gerekliliği ile sanatımızı vatandaşlarımıza yansıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.