Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, demokrasi karşıtı yapılan tüm eylemleri kınadı.

Koç mesajında şu ifadelere yer verdi: “Özgürlüğünü kazandığı günden bugüne değin, defaten içeriden ve dışarıdan saldırılara maruz kalmış, defalarca darbe ve muhtıra görmüş Cumhuriyetimiz;  Bir halkın ancak elinde silah olanların değil fikirlerin ve kalemlerin yönetilebileceğini Aziz Atartürk ’ün, “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözünün 15 Temmuz günü meydanlara inerek, irfan ve vicdan sahibi olan halk Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan demokrasimize sahip çıkmış ve Alçakça planlanmış olan darbe girişimini boşa çıkarmıştır. Birlik ve beraberlik için canını feda etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz demokrasi şehitlerini rahmetle yad ediyor, gazilerimize hayırlı ve güzel bir ömür temenni ediyorum. Ülkemizde ve dünyadaki tüm darbe ve demokrasi karşıtı eylemleri şiddetle kınıyorum.”