Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Koç mesajında, “Yüzüncü yılında 19 Mayıs tüm dünyanın göz diktiği emperyal güçlerin paylaşamadığı kadim Anadolu’nun Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının adıdır. 19 Mayıs 1919’da bu ilk adımı atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

19 Mayıs bağımsızlık mücadelesi için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken MUŞ TSO Başkanı Koç mesajını şu şekilde sürdürdü: “Bu adım beraberinde Güçlü Türkiye’nin temellerini sağlam biçimde atılmasının önünü açmış, ülkemizi ilelebet ileriye taşıma görevini de gençlere yüklemiştir. Bu günün sorgulayan, araştıran, çalışan, üreten gençlere daha fazla sorumluluklar yüklediğini de görmek gerekir. Gençlerin önünü açacak, Eğitimden Ticarete her alanda destek olunması gerektiğini de göz ardı etmemek gerekir. “Bütün Ümidim Gençliktedir” şiarıyla gençlere daha çok güvenmeliyiz.

Bu duygu düşüncelerle Kurtuluş mücadelemizin ilk adımı olan 19 Mayıs’ı 100. Yılında anlamaya ve ilk adımı atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Ecdadı Rahmetle Anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.”