Muş’ta önemli bir yatırımı hayata geçirmek için hazırlıklarını sürdüren Bahçeşehir Eğitim Kurumlarını tebrik eden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, bu yatırımın eğitime de ayrıca bir kalite getireceğini söyledi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Bahçeşehir Eğitim Kurumlarının düzenlediği tanıtım programına katıldı.

Burada koşa bir konuşma yapan Koç, “Bugün, İlimizin geleceği açısından, çok önemli bir plasmanın, tanıtımı için burada bulunmaktayız. Eğitim alanında, Ülkemizin, önde gelen kurumlarından, Bahçeşehir Eğitim Kurumlarının bu yatırımı, bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir” dedi.

İlimiz eğitimine, kalite getirecek olan bu yatırımı, gerçekleştiren, Bahçeşehir Eğitim Kurumlarına, Muş Ticaret ve Sanayi Odası, Yönetim Kurulu adına teşekkür eden Koç, kalkınmanın ve gelişimin, temeli olan, eğitimin, önemini çok iyi bildiklerini ifade etti.

“Gelişim anlamında, 81. İl olan Muş’un Kalkınması ve bu durumdan kurtulması, ancak ve ancak eğitim ile olacaktır” diyen Koç daha sonra şunları söyledi: “Yaşadığımız çağın bilgi çağı olması, bilginin ise insanda, son derece büyük değişimler oluşturduğu bilinmektedir. Bu anlamda, gelecek, çocuklarına iyi eğitim veren toplumların olacaktır. Ülkelerin, ekonomik, sosyal ve siyasal gelişim düzeylerini, belirleyen en önemli faktörlerden biri de eğitimdir.

Eğitim, bireylere sağladığı özel faydalar yanında, Toplumsal açıdan, yaratmış olduğu etkiler nedeni ile; ülkelerin, ekonomik kalkınmalarında önemli rol oynamaktadır. Bireylerin, eğitim seviyesi yükseldikçe; nitelikli işgücü darboğazı, aşılmakta, bilimsel ve teknolojik yenilikler hız kazanmaktadır. Emek veriminin artmasının sonucu olarak; ulusal gelir düzeyi hızla artmakta, yaratılan gelir, daha adil paylaşılır hale gelmektedir.

Eğitim seviyesi gelişen toplumlarda ; yönetimin, daha demokratik bir nitelik kazandığı, ekonomik ve siyasal istikrarı sağlamanın kolaylaştığı ve suç işleme oranları düştüğü için, eğitime yapılan yatırımların geri dönüş hızı; fiziksel sermaye yatırımlarından daha yüksek olmaktadır.

Eğitime yapılan harcamalar; uzun dönemde bir yatırım harcaması olarak, yarattığı fazla getiri nedeni ile, ekonomik kalkınmayı hızlandıracaktır. Bu duygu ve düşünceler ile sizlere tekrar teşekkür eder, bu plasmanın İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını dilerim”.

MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç programın son bölümlerinde ise Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’e Osmanlı tuğrası tablosunu hediye etti.