Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, 18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Çanakkale Zaferinin büyük bir erdemliğe sahne olduğunu ifade etti.

Koç mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Deniz Savaşları 18 Mart 1915 tüm dünyaya eşsiz örnekler bırakmış bir halkın kahramanlık hikayesidir Çanakkale. Bu ruh öyle bir ruhtur ki, savaş sonunda hayatını kaybeden Anzaklar ve Zellandalılar için Atatürk ailelerine; “Topraklarımızda yatan savaşçılar bizim konuklarımızdır, rahat uyusunlar.” diyecek bir erdemin zaferidir Çanakkale. Geçilmeyen Çanakkale Boğazı, birliğin bütünlüğün zaferidir. Türkün, Kürdün Acemin zaferidir. Anadolu’nun Mezopotamyanın erdemidir. Bu duygu ve düşüncelerle cephe gerisinde emek veren ve cephede kahramanca  canını veren ecdadı rahmetle yad ediyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum”.