Muş-Kars Ticaret ve Sanayi Odalarına bağlı üyelerin Budapeşte’ye düzenlediği iş gezisi kapsamında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye iş gezisi düzenleyen Muş-Kars Ticaret ve Sanayi Odaları üyeleri Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ticaret Müşaviri Başak Araslı Akyol’un da eşlik ettiği heyet burada ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdi.

Muş ve Kars heyetini karşılayan Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rev Andras, heyetteki iş adamlarının önemli bir gezi gerçekleştirdiklerini ve bunu takdir ettiklerini söyledi. 2012 yılından itibaren Türkiye’den gelen heyetleri kabul ettiklerini belirten Andras, İstanbul ve Ankara solundan gelen heyetleri de önemsediklerini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olmasını da fırsat bildiklerini ifade etti. Daha önce iki ülke arasında 2 milyar dolar ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarma çabası içerisinde olduklarını söyledi. Bireysel ilişkilerin iyi olması ticareti de olumlu yönde etkileyecektir diyen Andras, bu heyeti burada görmekten memnun olduklarını ifade ettikten sonra Macaristan’ın genel ticaretiyle ilgili olarak slayt gösterimi yaptı.

Daha sonra konuşan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Muş ve Kars heyeti olarak Macaristan’a geldiklerini ve dün Büyükelçi ile Ticaret Müşavirini ziyaret ettiklerini ve bugün de Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiklerini belirtti.

Muş’un ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın genel durumuyla ilgili olarak hem bilgi veren hem de sunum yapan Koç, yatırım içim son derece cazip bir yerleşim yerine sahip olduklarını söyledi.

Macaristan Ticaret Odası Başkanı Rev Andras ve Ticaret Müşaviri Başak Araslı Akyol’a ev sahipliği yaptıkları için teşekkür eden Koç, ayrıca ikili iş görüşmelerine katılan firma yetkililerine de teşekkür etti.

İkili iş görüşmeleriyle devam eden programda Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç ile Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rev Andras, karşılıklı olarak hediye takdiminde bulundular.

EXIM BANK ZİYARETİ

Heyet son olarak Budapeşte’de Exim Bank yetkilileriyle görüşmelerini sürdürdü. Bankanın burada sağladığı kolaylıklar, ticari faaliyetler yürüten firmalara bakış açıları, krediler gibi konular hakkında bilgiler aktarıldı ve sunumlar yapıldı. Yatırımcılara bankanın sunduğu imkanlar, kredi durumu ve oranı, teminatlar gibi konularla ilgili olarak soru-cevap bölümü yapıldı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, ziyafet anısına banka yetkililerine plaket takdim etti. Budapeşte’de resmî görüşmelerini tamamlayan heyet yarın gece saatlerinde yurda dönecek.