Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Macaristan Büyükelçisi ve Ticaret Müşavirini ziyaret etti

KOSGEB destekli düzenlenen yurt dışı iş gezisi programı kapsamında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye düzenlenen program başladı. Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ilk olarak Macaristan Büyükelçiliğini ziyaret ettiler.

Muş ve Kars heyeti Büyükelçilikte ilk olarak Ticaret Müşaviri Başak Araslı Akyol Muş ve Kars ekibi ile görüştü. Yaklaşık 20 kişilik heyetin hangi sektörde faaliyet gösterdiği ve iş alanlarındaki genel durumu hakkında Ticaret Müşaviri Başak Araslı Akyol ile bilgi alışverişinde bulundu.

Macaristan’ın genel durumuyla ilgili olarak Muş-Kars heyetine sunum yapan Akyol, Macaristan’da devlet destekleri ve talepler hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra heyetle görüşen Büyükelçi Ahmet Akif Oktay Macaristan’ın yatırım içim çok önemli bir ülke olduğunu ve birçok avantajların olduğunu söyledi. Siyasi ilişkilerin son derece iyi olduğunun altını çizen Büyükelçi Oktay bakanlarla da sürekli diyalog içerisinde olduklarını ve yatırımcıların Macaristan’a gelmeleri konusunda hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Odaları çok önemsediğini ve oda başkanlarıyla bire bir görüşerek yatırımcıların Macaristan’a gelmeleri için çaba sarf edeceğini belirten Oktay, hükümetin vermiş olduğu destekleri çok iyi değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Büyükelçi ve Ticaret Müşavirinin Macaristan ve ülkedeki ticari konular hakkında verdiği bilgiçlerden ötürü teşekkür ederek, heyet olarak burada çeşitli temaslarda bulunacaklarını söyledi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Erdal Koç, ziyaret anısına Büyükelçi Oktay ve Ticaret Müşaviri Akyol’a plaket takdim ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Heyet daha sonra Macar-Türk Ticaret Odası ziyaretiyle programına devam etti. Genel Sekreter Mustafa Sezen, çeşitli konularda heyeti bilgilendirdi.