8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine değinen Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, “kadınlara olan güven güçlü toplumlar ve güçlü ekonomiler demektir” dedi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Muş Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Fatma Abeş ve İcra Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

Kadınların günümüzde toplumun tüm alanlarında aktif bir şekilde görev aldığını hatırlatan Koç, özellikle üreten kadınlar sayesinde ekonominin daha da güçlendiğini ifade etti.

Koç, açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi: “”Sadece bir güne kadınları sığdırmak, yada sadece bir günü onlara ayırmak büyük haksızlıktır. Kadın; anne olan, eş olan, çocuk olan, üretici, sanayici, siyasetçi, işçi kısacası hayatımızın her yerinde, her anında olan üreten, değer katan çalışan kadınları unutmamak gerekir. Kadınların varlığı, toplumun bütünlüğü üretim ve çalışma hayatının estetiği açısından çok önemli ve değerlidir. Kadınlara olan güven güçlü toplumlar ve güçlü ekonomiler demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor, Kadının hor görülmediği, eşit olduğu, kadına şiddetin olmadığı bir dünyada yaşamak dileği ile”.