31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçiminin ülkeye ve memlekete hayırlı olması temennisinde bulunan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, tüm adaylara ve partilere eşit mesafede olduklarının altını çizdi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerin demokrasi şöleni kapsamında tamamlanmasını arzuladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “öncelikle altını çizerek söylüyorum Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ifade ettiği gibi siyasetle aramızdaki kesin çizgiye halen tam sadakatle bağlı olduğumuzu hassasiyetle belirtmek isterim. Seçimlere katılacak tüm siyasi parti ve adaylara başarı dileklerimizi ileterek, kimsenin incinmediği, sağduyunun hakim olduğu ve gerçekten hak edenin kazandığı bir seçim olmasını istiyorum. Mahalli İdareler Seçimin Muş’umuz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Siyasi parti adaylarından beklentilerini dile getiren MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “Seçimlere giderken her şeyden önce adaylardan ve siyasi partilerden beklentimiz; Ayrıştırmadan, hiçleştirmeden, Muş’u ve halkın beklentilerini kapsayan projelerle halkın önüne çıkmalarıdır. Bu halk hizmetin en güzelini hak ediyor. Bu hizmetler yapılırken de Kentin dinamiklerinin dışlanmadığı, ilimizin hassasiyetlerinin bilinmesi gerektiğini, Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yönetime dahil olabildiği bir yapının olması en büyük beklentilerimizden biridir. Bunları yaparken; Tarımdan-Sanayiye, Teknolojiden-Sanata, tümünü kapsayan Yaşlısından-gencine, kadınından-çocuğuna kadar herkesin sesi olabilmek için projeler üretebilmelidir” diye konuştu.

Seçimlerde halkın ve memleketin menfaatinin ön planda tutulması gerektiğine dikkat çeken Koç, “Her ne şart ve koşulda olursa olsun Muş artık siyasi kavgaların merkezi olmak zorunda bırakılmamalı, Nitekim eskilerden beri devam eden siyasi kavgaların sonucu ortada…. (81. İl olmak gibi mesela) Milletvekilleri, Belediye başkanları, Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları kollektif bir yapıyla sanayicinin, tüccarın kısaca halkın çıkarları ve Muş’un çıkarları ön plana çıkarılmalı. En basit örnek ilimiz lokasyon olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun merkezi konumundadır. Karayolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşım sorunun olmadığı ilimizin, ekonomik ve sosyal anlamda hakkettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Seçilecek Belediye Başkanları ve Yerel Meclislerin bu tür durumları değerlendirerek karar almalarını bekliyoruz. Şehircilik anlamında profesyonel belediyecilik, modern kentleşme yaklaşımında, ayrım gözetmeksizin yapabilecek başkanlar bekliyoruz. Hangi siyasi parti olursa olsun adayların liyakatli, vizyon sahibi ve risk almasını bilen özellikler taşıyor olması, İlin genç nüfusunu üretime, eğitime, kültürel ve sosyal faaliyetlere dahil edebilmeli. Muş’a, İlçelerine, Beldelerine belediye Başkanı olacak adayların; Kentin ve İlçelerin ihtiyaçlarını, kentin sokaklarını bilen, yeri geldiğinde halkın seviyesine inen ve yine yeri geldiğinde, kendine özgüveni tam olan, kente değer katan, halka değer veren olmalı. Seçildikten sonra siyasi ikbal değil de Muş İstikbali peşinde koşmalı. Makus talihimiz değişebilir ve Muş belki de bu seçimle birçok şeyi yenebilir. Aslında çok şey istemiyoruz. Asli görevinin ne olduğunu bilen, halka hizmet eden, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda Muş’un marka değerini yükseltecek, işi ideoloji değil hizmet olan başkanlar istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerinin kentimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.