Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği dün hizmet ve şeref belgesi ödül töreni düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla TOBB bünyesinde 10, 20 ve 30 yıldır hizmet veren oda ve borsa başkanlarına şeref belgesi takdim edilmesi nedeniyle TOBB İkiz Kuleler'de tören düzenlendi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç ile Genel Sekreter Hanifi Aydar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin davetlisi olarak Ankara’da düzenlenen ödül törenine katıldılar.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, bugünün kendileri için gurur günü olduğunu söyledi.

Hizmet şeref belgesi alacakların emeklerini her zaman minnet ve takdirle anacaklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Onların emekleri ve gayretleriyle oda ve borsalarımız, reel sektörün asli hizmet merkezleri oldu, kurumsal hizmet kapasiteleri büyüdü, dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştü." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle; “Önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantının önemi şu, marifet iltifata tabidir, alıcısı olmayan meta zayidir. Siz çalıştınız çabaladınız ürettiniz insanların yüzünü güldürdünüz şimdi de onun karşılığını alacaksınız. Taltif edileceksiniz. Bu sizi kamçılayacak daha çok çalışacaksınız. Ülkemiz için milletimiz için daha çok üreteceksiniz”.

Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şunları söyledi: “Ülkemiz 16 yılda 3.5 kat büyütmeyi başardık. Dünyanın 10 ekonomisi arasına girmek için 2 kat daha büyümeye ihtiyacımız var.

Yeni yönetim sistemimiz bu bakımdan çok önemli. Kararları daha hızlı alabileceğimiz araçlara sahip olacağız. İnşallah 25 Haziran'dan itibaren hazırlıklarımızla meydana çıkacağız. Aldığımız ve alacağımız tedbirler ile o karamsarlık havasını dağıtacak ve yolumuza devam edeceğiz.

TOBB, adına yakışır biçimde sürekli ileri taşıyor. Birliğimiz ile birlikte aldığımız uyguladığımız hiçbir karardan pişmanlık duymadık. Birlikte sorunları tespit edip çözdük. Yatırım ortamını iyileştirme yöntemlerini beraber geliştirdik. Vergi mevzuatındaki değişikliklere ortak akılla karar verdik. Sizler, istihdam seferberliği için çağrı yaptığımda hiç tereddüt etmeden elinizi taşın altına koydunuz ve 1.5 milyon işsize iş imkanı sağladınız. Bunu devam ettirelim diyorum. Aynen devam”.